top of page

Klicka här för att lägga till titel

Klicka på den här texten för att börja redigera. Det här blocket är en baskombination av rubrik och stycke. Välkomna dina besökare eller förklara produkt eller tjänst utan att använda bild. Håll stycket kort och bryt av textområden så att hemsidan blir spännande för besökarna och inte för full av text.

Restaurang & Café Lida Gård • Kvalité Häst och Hund

Lida Gård ligger 10 km från Svenhem Gård i det vackra Sörmland vid Stenhammar slott. Restaurangen serverar gårdslagat från grunden på svenska schyssta råvaror. Cafédisken är fylld med bagare Beas godsaker bakade på mjöl från vår granne Warbro kvarn. Sörmlands största ridsportbutik med ett stort urval av kvalitetsmärken. Här hittar du noga utvalt för hästen, hunden, ryttaren, jakten, festen, fritiden & hemmet.

Stenhammars Slott och Ekskogar 

Stenhammar slott ligger i hjärtat av Södermanland, strax utanför Flen ett stenkast från järnvägen mellan Stockholm och Katrineholm. Efter en donation blev svenska staten ägare ägare till egendomen. Den arrenderas sedan 1965 av HM Kung Carl XVI Gustaf.. Stenhammar slott är privat och det sker inga visningar för allmänheten, men man kan promenera runt slottet och i de natursköna omgivningarna.  På Lida Gård kan ni parkera gratis varför och en perfekt start på din runda.. Passa på att fika eller äta en god  lunch när du passerar Lida Gård.Vadsbro Kyrka

Vadsbro kyrka. Den ursprungliga kyrkan från 1100-talet var 6 m bred och 9 m lång. Flertalet om och tillbyggnader har skett genom åren. Det mest karaktäristiska är 1460-talet valvslagning samt måleri av den kände kyrkomålaren Albertus Pictor. Mitten av 1700-talet kalkades målningarna över och togs fram 1902 då även en del nya målningar tillkom. Altaruppsatsen är en rikt skulpterad och bemålad tavla från mitten av 1600-talet.

Kyrkan har två gravkor från 1650-talet samt tidigt 1700-tal.  

Klicka här för att lägga till titel

Klicka på den här texten för att börja redigera. Det här bild- och textblocket är perfekt när du vill beskriva din verksamhet, produkter eller tjänster. Dubbelklicka på bilden till höger för att byta den. Du kan också bygga på med fler block om du vill ha bilder på varorna.

bottom of page